Startup Challenge Platform

Golden Egg Check - challenge
GEC startupchallengeplatform

Challenges

Met ons Startup Challenge platform ondersteunen we al enkele jaren verschillende challenges rondom innovatie, startups en scale-ups. Het platform is een afgesloten omgeving waarin deelnemende ideeën hun aanmelding kunnen vormgeven aan de hand van de door ons (of organisatie) opgestelde structuur. De deelnemers, organisatie en jury werken allen in één platform, waardoor het proces van de challenge efficiënter, beheerbaar en makkelijker wordt.

Bekijk de pakketten
GEC investeringskans

+2.500.000
prijzengeld

GEC startup challenges

+10 georganiseerde challenges

Golden Egg Check team

+2500 startups hebben zich aangemeld

Bekijk de voorbeeldcase

Golden Egg Challenge Platform

Het platform is een afgesloten omgeving waarin deelnemende ideeën hun aanmelding kunnen vormgeven aan de hand van de door ons (of organisatie) opgestelde structuur. De deelnemers, organisatie en jury werken allen in één platform, waardoor het werk van iedereen wordt vergemakkelijkt. Wij kunnen enkel het platform faciliteren, maar hebben ook de expertise en het netwerk om de scouting van startups, beoordeling en jurering op ons te nemen.

Challenges die we hebben gehost

UT-logo challenge
PortXL logo
Young business award
GEC postcode lotteries
GEC philips

Veel organisatoren van startup challenges ervaren het volgende:

Een competitie uitzetten wordt vaak gedaan met verwachtingen over de aantallen en kwaliteit van de deelnemers. In de praktijk blijkt echter dat de verwachtingen nooit 100% kloppen. Een overschot aan deelnemers leidt direct tot druk op de organisatie, de jury en uiteindelijk ook de deelnemers.

Ondanks dat organisatoren vaak instructies maken voor de deelnemers, leveren zij businessplannen in alle vormen en maten in. Dit resulteert in een inefficiënt en vooral tijdrovend beoordelingsproces voor de organisatie en jury.

Waar een competitie wordt gehouden zijn er altijd meer verliezers dan winnaars. Wanneer de criteria en beoordeling voor een deelnemende startup niet inzichtelijk zijn, leidt dit vaak tot onvrede bij de meerderheid van de deelnemers. Dit kan resulteren in een negatieve associatie met de organiserende partij en draagt niet bij aan het onderhouden van een betrokken community. Het verzamelen van feedback van juryleden, maar ook dit vervolgens communiceren naar de deelnemers, kost vaak (te) veel tijd. Hierdoor heeft de startup waardevolle tijd verloren door zich aan te melden voor de challenge, zonder hier feedback voor te krijgen.

De businessplannen van de deelnemers (met vaak vertrouwelijke informatie) worden over en weer gemaild naar beoordelaars en jury leden. Dit is een riskante werkwijze waar het lekken van gevoelige bedrijfsinformatie haast onoverkomelijk is. Maar met elk jurylid een verwerkersovereenkomst tekenen en alle bestanden versleuteld doorsturen kost ook te veel tijd en wordt daardoor vaak over het hoofd gezien, met alle gevolgen van dien.

Interesse maar eerst meer inzien?
Vraag een gratis demo-account aan.

Vraag een gratis demo-account aan