Startups

 

Dit is hoe wij startups helpen:

  • Wij helpen startups met de juiste investeringsstrategie en koppelen startups die wij (bijna) investor ready achten aan relevante (venture capital) investeerders.
  • Wij helpen startups met het inschatten en onderbouwen van hun investor readiness op basis van de criteria van vrijwel alle (venture capital) investeerders die actief zijn in Nederland.
  • Wij voeren marktanalyses voor innovatieve hightech startups uit om de go-to-market of groeistrategie te bepalen en te onderbouwen.

Investor search


Wij hebben gedurende de afgelopen jaren een uitgebreide database opgebouwd met de profielen van vrijwel alle (venture capital) investeerders die actief zijn in Nederland, waaronder TechNano Fund, SHIFT Invest, Peak Capital, Newion Investments, Cottonwood Technology Fund, Prime Ventures en henQ. Wij houden van deze investeerders bij wat hun voorkeuren, strategieën en investeringscriteria zijn. Zij geven ons informatie, wij helpen ze om daarmee de beste startups te vinden.

Deze database gebruiken we om heel precies te kijken welke investeerders relevant zijn voor jouw startup. Dat kunnen dus ook buitenlandse investeerders zijn die actief op zoek zijn in Nederland.

Op zoek naar angel investor? Wij hebben een eigen netwerk van angel investors en werken verder veel samen met partners, banken en partijen die ons daar kunnen aanvullen. Wij zorgen er voor dat je in die netwerken terecht komt.

Als je nu of later op zoekt bent naar een investeerder kunnen wij je helpen om de meest relevante investeerders te vinden en met hen in contact te komen.

Lees meer >

Investor readiness


Nu of binnenkort op zoek naar een investeerder? Wij weten hoe ze startups beoordelen en wat ze belangrijk vinden. Wij houden namelijk van vrijwel alle (venture capital) investeerders in Nederland bij wat hun investeringsstrategie, –voorkeuren en –criteria zijn.

In een sessie lichten wij jouw startup door zoals investeerders dat ook zouden doen. Zie ons dus als een generale repetitie, maar dan wel eentje die ook meehelpt met je vervolgstappen. Wij geven jou na de sessie quick wins en strategische aanbevelingen om je investor readiness te vergroten. En als je investor ready genoeg bent, kunnen wij jou introduceren bij investeerders die goed bij jou passen.

Lees meer >

Marktanalyses


Al jaren doen wij marktanalyses voor hightech spin-offs en startups. Ons marktanalyses zijn altijd op maat en relevant. Dit houdt in dat wij de relevante bereikbare markt inzichtelijk proberen te maken; wie zijn jouw potentiële klanten, hoe groot is jouw bereikbare markt (zowel top-down als bottom-up beredeneerd), wat zijn jouw belangrijkste concurrenten en key players, wat zijn voor jou relevante trends en ontwikkelingen? Wij verzamelen marktdata en denken samen met de startup na over de interpretatie hiervan en de consequenties voor de go-to-market- of groeistrategie.

Voor hetzelfde geld als een standaard marktrapport van een willekeurig marktonderzoeksbureau (“market is forecast to grow to $XB with CAGR of XX%”) bieden wij dus echte marktintelligentie als input voor strategie en business planning.

Lees meer >

Onze klanten


Wij zijn ervan overtuigd dat onze klanten tevreden zijn met ons. Neem contact met ons op, dan kunnen wij je desgewenst in contact brengen met een vergelijkbare klant zodat je zijn/ haar ervaring met ons rechtstreeks kunt checken.

Wij hebben in het verleden gewerkt met startups die actief zijn in o.a. software & internet, life sciences & e-health, nanotechnologie, energy & clean tech, big data & artificial intelligence, virtual & augmented reality, drones & robotica en smart materials.

Hieronder staan wat voorbeelden van recente projecten, tools en inzichten om startups te helpen om investeerders te vinden. Meer referenties zijn op aanvraag beschikbaar.

Fund the Future event Enschede
Looking back at the Fund the Future event
Investors (and especially Dutch investors) really love traction! So, if you are a (high-tech) startup and you’re looking for venture
Lees meer.
PESCHECK Serhat en Qi
PESCHECK haalt half miljoen op bij investeerders
De Enschedese scale-up PESCHECK maakt het voor bedrijven eenvoudiger om betrouwbaar personeel te vinden. Bedrijven kunnen met PESCHECK via een
Lees meer.
PESCHECK Serhat en Qi
Serhat Elban (PESCHECK): “Ik praatte al op Rocket Internet niveau, terwijl ik nog geen euro kon omzetten”
Vanaf nu gaan wij elke maand in gesprek met een ondernemer die op het punt staat om groeikapitaal op te
Lees meer.