Marktonderzoek

Home/Voor startups/Marktonderzoek

Het belang van goed marktonderzoek

Of je nou je go-to-market strategie moet bepalen of investeerders wilt overtuigen van de marktkans, goede marktinformatie is hierbij essentieel. Wij raden startups en hightech spin-offs aan om marktonderzoek uit te voeren. Bovendien helpt goed marktonderzoek je om tijd en geld te besparen, en vergroot het je kansen op succes.

Goed marktonderzoek is lastig

Een hoop ondernemers hebben moeite om relevante marktinformatie te vinden, kopen dure standaardrapporten of vertrouwen op hun ervaring om de marktkans in te schatten. Dat is niet verrassend, want marktonderzoek kan erg lastig zijn voor nieuwe product-markt combinaties. Marktonderzoek wordt pas bruikbaar als het relevant en toegespitst is op jouw product-markt combinatie. Je hebt er niet zoveel aan om te weten dat de totale markt voor wordt ingeschat op $X miljard. Wat je nodig hebt is informatie waarmee je kunt onderbouwen (zowel top-down als bottom-up) hoe groot de bereikbare markt is voor jou en hoe je daarin succesvol kunt worden.

GEC growth

Hoe wij je kunnen helpen met marktonderzoek

De afgelopen jaren heeft Golden Egg Check gespecialiseerd in het uitvoeren van marktanalyses en het bieden van business development ondersteuning voor nieuwe product-markt combinaties. Wij gebruiken een combinatie van marktonderzoekstechnieken, waaronder desk research en interviews om antwoord te krijgen op vragen als:

  • Hoe groot is de markt voor deze product-markt combinatie?
  • Wie zijn jouw potentiĆ«le klanten?
  • Wat zijn de relevante trends & ontwikkelingen in de markt?
  • Wie zijn de belangrijkste concurrenten en key players?
  • Wat zijn succesfactoren in deze markt?
  • Welk business model heeft de meeste kans van slagen?
  • Wat is de unieke waardepropositie die je bedrijf zou moeten verzilveren?

De antwoorden kunnen gebruikt worden om je go-to-market- en groeistrategie mee te onderbouwen.

Wij verzamelen marktdata en denken samen met de startup na over de interpretatie hiervan en de consequenties voor strategie en business planning. Met name voor hightech bedrijven met een langere time-to-market kan dit veel tijd besparen. Het resultaat van ons marktonderzoek kan vaak integraal gebruikt worden als hoofdstuk in het business plan of financieringsaanvraag.

Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen met een marktanalyse?

Neem contact op