Wij geven inzicht in relevante startups
& scale-ups

Home/Voor investeerders

Op zoek naar de juiste startup?

Wij werken samen met honderden startups per jaar, en door de funding analyse en betrokkenheid bij startup competities zien we er duizenden per jaar. Sommige zijn ontzettend goed, veel zijn (op zijn best) te vroeg voor een externe investeerder. Wij kunnen voor jou scouten welke startups passen bij jou of jouw fonds. Wij kunnen ook helpen met de screening: beoordelen, classificeren en benchmarken van startups, zowel als externe analisten als door jullie screeningproces te faciliteren met onze softwaretools. Tot slot maken we het zo eenvoudig mogelijk om startups en investeerders te matchen via StartupRoulette.

Startup database

Wij structureren het scoutingsproces voor investeerders en maken dit transparanter en sneller. Wij denken namelijk dat het in het belang is van zowel de ondernemer als de investeerders als zij elkaar makkelijker kunnen vinden, het liefst ruim voordat de startup de financiering nodig heeft.

Wij hebben de grootste ‘curated’ database in Nederland met goede, relevante tech startups die nu of binnenkort op zoek zijn naar funding. Deze database stellen wij als SaaS model beschikbaar aan investeerders. Onze analisten zijn beschikbaar voor extra analyses en toelichting.

Heb je een specifieke vraag over een bepaalde sector of type startup? Of is eenmalig inzicht voldoende? Dan is wellicht een specifiek scouting-project beter geschikt. Wij zullen een rapportage verschaffen met relevante startups en hun kenmerken.

Lees meer over Startup Scouting
Golden Egg Check investor readiness

StartupRoulette

StartupRoulette is een maandelijks online speeddate evenement voor geselecteerde startups en relevante investeerders (VCs en angels). Elke startup krijgt 3 zorgvuldig gematchte speeddates van 20 minuten met investeerders, en vice versa. Perfect om efficiënt aan je netwerk te bouwen!

Ga naar StartupRoulette
Team
Executie
Groei
Marktkans
Waardepropositie
Concurrentievoordeel
Investeringskans

Startup screening

Je hebt ongetwijfeld een bepaalde set criteria waarop je startups beoordeelt, impliciet of expliciet. Wij hebben een assessment ontwikkeld op basis van de 21 belangrijkste criteria van venture capital investeerders. Deze criteria gaan o.a. over het team, waardepropositie, groei en concurrentievoordeel.

Wij kunnen je de softwaretools bieden om zelf gestructureerd en objectief startups te beoordelen. Wij kunnen ook voor jou een (second opinion) assessment uitvoeren. In dat geval beoordelen wij de startup op potentie en haalbaarheid en geven wij een onderbouwing van de pijnpunten én groeisignalen. Dit helpt jou om bewuster te investeren, en data op te bouwen om uiteindelijk te kunnen leren over startup succes- en faalfactoren.

Als wij meerdere assessments doen (bijvoorbeeld voor seed-fondsen en acceleratorprogramma’s) dan zullen wij de startups ook benchmarken.

Lees meer over de Startup Screening

Investeerders in ons netwerk

Wij werken samen met de meeste venture capital fondsen in Nederland en in toenemende mate met buitenlandse VCs. Ook ons netwerk met angel investeerders is inmiddels groot en divers.