Fundraising bootcamp

Bootcamp

Ben je aan het oriënteren op een venture capital investering? Doe mee met onze Fundraising Bootcamp voor startups en scale-ups. Laat je coachen door experts en kom in contact met de meest relevante investeerders via StartupRoulette of directe introducties.

Een investering kan helpen om harder te groeien en internationaal op te schalen. Maar niet elke startup past bij het venture capital model of is zoals dat heet ‘investor ready’.

Om je goed voor te bereiden op een investering organiseren wij regelmatig een Fundraising Bootcamp, soms met regionale partners. In deze bootcamp leer je naar je bedrijf te kijken zoals een investeerder dat zou doen, krijg je in een individueel coachingsgesprek tips om je pitch en je investor readiness te verbeteren en brengen we je in contact met de meest relevante investeerders via StartupRoulette, een maandelijks online speeddate event, of via directe introducties.

Het is een unieke kans voor startup en scale-ups die hard groeien en zich willen oriënteren op een investering om nog harder te gaan. Ben jij zo’n ambitieuze ondernemer?

Meld je hieronder aan (selectie is van toepassing)!

Programma

Op de eerste dag is er veel aandacht voor theorie en introductiemodellen, en is er de mogelijkheid om kennis te maken met andere ondernemers. We mikken op een kleine groep van 3 tot 5 startups en scale-ups, dus er is voldoende ruimte voor interactie en vragen.

De volgende elementen komen in de presentatie aan bod:

  • Het business model van investeerders
  • Investor readiness: waar letten investeerders op?;
  • Verschillende (venture capital) investeerders en kenmerken;
  • Proces van start zoektocht naar deal closing;
  • Pitch deck en businessplan;
  • Financieringsstrategie, tips & tricks.

Tijdens de tweede dag krijgen de startups ca. een uur individueel coaching van ons op basis van het pitch deck en de ingevulde Investor Readiness canvas. Gedurende deze dag is er een ook ruimte voor een masterclass waarin een onderwerp naar keuze (bijv. startup-waarderingen, validatie, marktonderzoek) of een Q&A met een investeerder.

We helpen ondernemers vervolgens met warme introducties aan de meest relevante investeerders (zoals angel investors als venture capital fondsen).

Voor wie

We zijn op zoek naar (tech-)startup en scale-ups die in de komende 6 tot 12 maanden een (venture capital) investering willen ophalen. Het maakt niet uit of je al eerder een financiering hebt opgehaald.

Wij selecteren ca. 5 startups uit de aanmeldingen. Wij maken hierbij een inschatting of wij een startup zo kunnen helpen dat deze binnen een jaar een financiering kan aantrekken. Tractie/ maandelijkse omzet is voor ons een duidelijk indicator van product-markt fit, dus bedrijven die nog geen omzet draaien zijn (waarschijnlijk) nog iets te vroeg voor deze editie.

GEC startup challenges
Schrijf je in voor de bootcamp