Van veroveren van de wereld naar de wereld verbeteren.

Golden Egg Check investor readiness
Home/Over ons/Ons verhaal

Het verhaal achter Golden Egg Check.

Officieel in 2015 gestart als Golden Egg Check, maar daarvoor al jaren actief in het startup-ecosysteem onder de naam B&M Business Development.

Na jaren technologische innovaties geholpen te hebben met marktanalyse, business plannen en financierings-strategieën knaagde het om meerdere redenen.

De plannen die we vaak begeleidden hadden vaak het doel de wereld te veroveren. Gelukkig de laatste jaren ook vooral om de wereld te verbeteren. Met schaalbare business modellen, internationale potentie en unieke waardeproposities. Als consultant word je daar vanzelf gezond jaloers op.

Ten tweede de startup-wereld an sich. Die was niet transparant en vol met coaches, mentoren en educatieve initiatieven die startups een duw in een richting gaven. Of dit de juiste richting was werd nauwelijks betwist. De laatste jaren wordt er gelukkig meer onderzoek gedaan naar startup succes, startup faalfactoren en de rol van het ecosysteem en investeerders daarin. Wij besloten in 2015 al te starten met een onderzoek; waar letten (VC) investeerders nu op bij het beoordelen van de business plannen? Waarom die paar plannen wel, en honderden niet? Dat bleek een schot in de roos. Tot op de dag van vandaag houdt de basis van het model stand, verzamelen we veel data, worden we veel gevraagd door journalisten en geven we zelf ook veel inzichten via ons blog, podcast, analyses en insights.

Wij geloven in transparantie van de startup-journey, en het ecosysteem. Wij delen graag, en komen graag in contact met enthousiastelingen.

Wij proberen ideeën in vroege fase te begeleiden via Launchplatform, maar helpen net zo graag startups en scale-ups die toe zijn aan de eerste of volgende investeringsronde. Via services, inzichten, software en initiatieven zoals StartupRoulette. Op zoek naar deze partijen? Onze software en services helpen je om de winnaars van morgen te selecteren.

Neem contact op