Nu op Quote; een artikel over Valyuu, een e-waste bestrijder waar wij als Golden Egg Check fonds ook in hebben geïnvesteerd.

Dat Valyuu niet om geïnteresseerde investeerders verlegen zit, merkten we krap twee maanden geleden al, toen we mede-oprichter Ferhat Topuz spraken voor onze Kickstart-rubriek. Zoals altijd vroegen we er een expert bij voor een deskundig oordeel van de pitch, maar de eerste drie benaderde mannen en vrouwen moesten afslaan vanwege gebrek aan objectiviteit; ze zaten al in Valyuu.

Niet verrassend dus, dat de techmarktplaats in de mailbox ploft met het bericht dat het gezochte half miljoen is opgehaald. En zelfs nog iets meer: €600.000, bij elkaar geraapt door onder andere de oprichters van Swapfiets, Afterpay en Anna Brandt en Noor van Boven van Invested. Ook start-upfonds Golden Egg Check stapte in.

Met het geld kan sneller worden gebouwd aan Valyuu’s droom: de Vestiaire Collective van de consumentenelektronica worden, een techmarktplaats waar je gemakkelijk gebruikte elektronica – iPhones, laptops, Dyson-stofzuigers, Chromecasts – koopt en verkoopt. Topuz: ‘Ik werk al acht jaar in de tech markt, en één ding valt me op: er gebeurt nog veel te weinig op het gebied van circulariteit, terwijl de nieuwe generatie kopers duurzaamheid steeds belangrijker vindt. Daarnaast laat recent wetenschappelijk onderzoek zien dat zo’n 60% van de Gen Z-‘ers bij de aankoop van een lifestyleproduct al rekening houdt met de prijs waarvoor ze het later weer kunnen verkopen. Valyuu bedient beide behoeften; wij zijn een simpele en transparante marktplaats waar je je gebruikte tech voor een eerlijke prijs kunt doorverkopen, in plaats van dat hij op de vuilnisbelt belandt.’

Lees het hele artikel op Quote hier!