Challenge vanuit ministerie van EZK

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat): “Onze toekomstige banen en inkomsten zijn voor een groot deel afhankelijk van nieuwe techbedrijven. Op dit moment zijn vrouwen nog altijd fors ondervertegenwoordigd in de techniek, én ook onder oprichters van startups. Ik hoop dat het platform She Launches meer vindingrijke vrouwen helpt om van een goed idee een bloeiend bedrijf te maken.”

Hulp van ervaren ondernemers en investeerders

Het is de bedoeling dat deelnemers een online programma volgen van 8-10 weken. Daarin werken ze met ervaren ondernemers en investeerders aan hun business case en aan ondernemersvaardigheden. Aan het eind van het programma hebben de deelneemsters een businessmodel en een bedrijfsplan. Daarmee kunnen ze zich verder ontwikkelen binnen bestaande ondernemersbroedplaatsen. Het uitgewerkte platform wordt eind 2021 verwacht.

Het team bestaat uit twee kernleden, Gilles Meijer (founder Golden Egg Check, Scout in Science) en Marjo Nieuwenhuijse (founder Serious VR, Nieuwenhuijse Innovatie Advies). Marjo en Gilles hebben in het verleden de ‘Entrepreneurial Researcher Bootcamp’ opgezet en meer dan 10 edities georganiseerd, via de bootcamp en andere services meer dan 100 wetenschappers begeleid en dit heeft geleid tot meer dan 20 spin-offs.

Lees meer op de website van She Launches en blijf op de hoogte: https://shelaunches.nl/