Ytsen van der Meer start per direct als Venture Partner bij Golden Egg Check. Deze benoeming komt naast zijn huidige functie als Investment Manager bij de NOM, waar hij verantwoordelijk is voor investeringen in veelbelovende startups in Noord-Nederland.

Als Venture Partner zal Ytsen het team van Golden Egg Check (GEC) ondersteunen bij hun investeringsfonds, GEC Capital. Met dit fonds investeert GEC samen met gerenommeerde venture capital fondsen in snelgroeiende tech-bedrijven. Sinds 2022 heeft GEC Capital inmiddels 11 investeringen gedaan. Ytsen zal zijn ervaring, expertise en netwerk beschikbaar stellen om startups te selecteren om in te investeren, portfoliobedrijven te helpen groeien, en nieuwe investeerders aan te trekken voor het fonds.

Thomas Mensink (Golden Egg Check) is opgetogen met de versterking: “Ik ken weinig investeerders die zo gedreven, actief en geconnect zijn als Ytsen. Hij kan ons strategisch helpen met de ervaringen die hij bij de NOM heeft opgedaan, en hij kan onze portfoliobedrijven ondersteunen met het aantrekken van vervolginvesteringen door zijn grote netwerk van venture capital fondsen in binnen- en buitenland. Ik denk dat Ytsen goed past bij de strategie die wij met GEC Capital voor ogen hebben. Ik vind het te gek dat we nu samen onze ambities waar kunnen maken.”

Met zijn dubbele rol als Investment Manager bij de NOM en Venture Partner bij Golden Egg Check Capital heeft Ytsen een actieve positie in de Nederlandse startup-wereld. Ytsen: “Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van een team dat zich vol passie richt op het ondersteunen van startups en het helpen van ondernemers om hun visie om te zetten in realiteit. Ik ben enthousiast om samen te werken met het GEC team en bij te dragen aan de groei van het Nederlandse tech-ecosysteem.”

Marco de Jong, Manager Investeren bij de NOM, ziet ook meerwaarde in de samenwerking: “Ik heb veel passie voor ondernemerschap en vind het belangrijk dat er in de early stage voldoende support en kapitaal is om goede founders te ondersteunen. Het is mooi om te zien dat GEC Capital hierin actief is en ik verwacht dat Ytsen hierbij veel kan betekenen.”