In de competitieve markt van B2B SaaS-investeerders ziet het ondernemersbrein van investeerder Paul Montagne volop kansen. Hij was 22 toen hij voor het eerst de kunst van het bootstrappen toepaste en deed dat daarna nog twee keer. Al deze bedrijven verkocht hij ook weer, en met succes. Nu investeert hij met Knight Capital in bedrijven die klaar zijn voor opschalen. 

Knight Capital is in februari 2020 ontstaan uit een kleiner fonds dat vooral actief was als company builder. Paul: “Met het nieuwe fonds bewegen we ons meer in de richting van het traditionele venture capital-model. Maar dan wél eentje met een ondernemende mindset! Dat betekent onder meer dat we niet wachten tot bedrijven bij ons aankloppen voor geld. Wij scouten met behulp van growth hacking nieuwe deals en zetten via content marketing actief onze eigen naam in de markt.”

Wil je Paul horen vertellen hoe hij bijdraagt aan de succesverhalen van ondernemers? Beluister de At The Money podcast-aflevering met Paul Montagne en Thomas Mensink (44 min). Dat kan o.a. via SoundCloudSpotify en Apple Podcasts.

De podcast-aflevering is grofweg als volgt opgebouwd:

  • Kennismaken met Paul [1:10]
  • Lessons learned en rookie mistakes als ondernemer [9.20]
  • “Het venture builder model heeft weeffouten” [14.45]
  • Investeringsstrategie KnightPaul Montagne Knight Capital [20.10]
  • B2B SaaS is een competitief VC speelveld [28.00]
  • De perfecte deal volgens Paul [36.50]
  • Advies aan founders die willen fundraisen [40.40]

Lees verder op ons blog: https://medium.com/golden-egg-check/paul-montagne-knight-venture-capital-de-venture-capital-markt-is-open-voor-disruptie-bb27306a226b

Een begeleidend artikel staat ook op Emerce: https://www.emerce.nl/interviews/paul-montagne-knight-venture-capital