Er is weer een nieuwe editie van de Young Business Award, waar wij met Golden Egg Check partner van zijn. BidroomQuicargoFlow Money Automation en Greener Power Solutions strijden om een plek in de finale in de twee aflevering. Wie van hen heeft het in zich unicorn te worden? Wij hebben een analyse gemaakt van hun unicorn-potentie.

Op de website van Sprout staat:

“De deelnemers van editie 2 zijn, zoals je mag verwachten heel aardig bezig; gezamenlijk haalden Bidroom, Quicargo, Flow Money Automation en Greener al 35 miljoen euro aan groeigeld op. Oftewel: een prachtig begin voor jonge bedrijven. Wie heeft het echter in zich om in de voetsporen te treden van landgenoten als MessageBird, Adyen en Elastic, en unicorn te worden? Een unicorn ben je in de startup-wereld als je nog niet beursgenoteerd bent, maar al wel een waardering hebt van 1 miljard dollar of meer.

Wie weet er meer over startup-potentie dan de startup-analisten van Golden Egg Check? Wij stelden hen daarom per startup de vraag: Kan dit bedrijf unicorn worden? Gelukkig waren Golden Egg Check-analisten Gilles Meijer en Thomas Mensink weer zo aardig om alle bedrijven voor ons te analyseren. Nog even ter herinnering: volgens Meijer en Mensink moet je om unicorn te worden de potentie hebben om wereldwijd te domineren in je niche. Daar heb je een duidelijk groeiplan nodig en tractie. Analytisch gezien, moet je als bedrijf eerder al een ronde hebben opgehaald die 4 tot 5 keer kleiner was en daarvoor naar schatting 6 tot 10 procent van de aandelen weg hebben gegeven. Vaak komt het erop neer, zo stellen de analytici, dat je 20 tot 25 miljoen dollar moet hebben opgehaald eerder.”

Kijk de aflevering en lees het artikel met onze analyse van de tweede vier halve finalisten op Sprout/MT: https://mtsprout.nl/startups-scaleups/kunnen-yba-kandidaten-bidroom-quicargo-flow-money-automation-en-greener-unicorn-worden