Investor readiness

Investor readiness


Is 
jouw startup investor ready?

Ben je nu of binnenkort op zoek naar een investeerder voor je startup? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid en ‘investor ready’ bent. Daar kunnen wij je mee helpen.

Golden Egg Check houdt bij wat de investeringsstrategieën, -voorkeuren en -criteria zijn van (venture capital) investeerders. Hieromheen hebben wij expertise en tools ontwikkeld. Op deze manier weten wij hoe venture capital investeerders startups beoordelen en wat ze belangrijk vinden.

Als je hun criteria op jouw startup toepast, krijg je een inschatting van je investor readiness.

Dit helpt startups om hun investor readiness te begrijpen en verbeteren, en zich beter voor te bereiden op investeerders (en hun listige vragen).

De criteria van venture capital investeerders

Venture capital investeerders gebruiken criteria om startups te beoordelen. Op basis van onze analyse van meer dan honderd investeerders weten we dat ze doorgaans een voorkeur hebben voor:

  • goede teams met gecommitteerde ondernemers die een relevante domeinkennis en sterk trackrecord hebben, evenals complementaire expertises;
  • sterke executie –  teams met ambitie en een solide go-to-market/groeistrategie, en die in staat zijn om risico’s te identificeren en managen;
  • startups met groeipotentie, ook internationaal, en een schaalbaar business model;
  • een grote marktkans – startups die een duidelijke doelmarkt hebben die groot is en groeit;
  • een duidelijke en aantrekkelijke waardepropositie – startups die een pijnlijk probleem oplossen voor de klant en marktvraag kunnen aantonen;
  • sterk concurrentievoordeel – startups met een superieure waardepropositie die ze kunnen beschermen t.o.v. concurrenten, en die een aantrekkelijk positie kunnen vergaren in hun waardeketen;
  • een interessante investeringskans – startups met geloofwaardige én aantrekkelijke financiële vooruitzichten en exit-potentie.

Hoe goed scoort jouw startup op deze criteria?

Investor ready assessment

Jouw startup’s investor readiness beoordelen

Wil je jouw startup’s investor readiness beoordelen aan de hand van criteria van investeerders? Wil je weten hoe je meer investor ready kunt worden?

Start hier met onze Investor Readiness software >>>

Voeg gerust teamleden, coaches en experts toe om inzicht te krijgen in jouw investor readiness vanuit verschillende perspectieven.

Liever een externe analyse van je investor readiness?

Met onze ervaring kunnen we je ook helpen om jouw investor readiness te beoordelen en meer investor ready te worden.

In een sessie lichten wij jouw startup door zoals investeerders dat ook zouden doen. Zie ons dus als een generale repetitie, maar dan wel eentje die ook meehelpt met je vervolgstappen. Wij geven jou na de sessie quick wins en strategische aanbevelingen om je investor readiness te vergroten. En als je investor ready genoeg bent, kunnen wij jou introduceren bij investeerders die goed bij jou passen.

Neem contact op met Thomas Mensink via thomas[at]goldeneggcheck.com om de mogelijkheden te bespreken.

Heb je hulp nodig om investeerders te vinden?

Kijk op onze Investor Search pagina om te zien hoe we jou kunnen helpen om relevante venture capital investors te vinden en benaderen.

Vragen?

Vragen of feedback? Neem contact op met Thomas Mensink via thomas[at]goldeneggcheck.com of +31 (0)30 281 9628.