Vandaag om 20:30 doen we wereldwijd één uur het licht uit om aandacht te vragen voor de kwetsbare natuur op aarde. Wij zien en werken met veel (impact)startups die op hun manier een steentje bijdragen aan een betere wereld en stellen ze graag aan je voor:

 

Drop & Loop♻️

Drop & Loop zamelt kleding in en sorteert het voor hergebruik en recycling. Het programma beloont klanten als ze hun gebruikte textiel in de winkel inleveren. Zo dragen retailers en producenten bij aan het circulair maken van gedragen kleding en werken zij zichtbaar mee aan het verduurzamen van de textielindustrie.

Susan, Kimberley en Carlijn

Drop & Loop werkt bij het inzamelen en verwerken van textiel samen met Wolkat. Wolkat is de enige circulaire textielverwerker ter wereld waar de volledige keten (sorteren, recyclen, spinnen en weven) onder één dak plaatsvindt. Met Wolkat als partner is Drop & Loop de eerste in Nederland met een compleet circulair programma voor textiel. Meer weten over Drop & Loop? Neem een kijkje op hun site!

 

Volta Energy⚡

Volta Energy draagt bij aan een schoner, groener en duurzamer klimaat door op een innovatieve manier de energievraag op locatie te beantwoorden. Op dit moment zijn dat mobiele aggregaten op zonne-energie en batterijen.

Roel en Luc

Volta Energy biedt de totaaloplossing in mobiele energie voorziening. Volta biedt klanten uit de bouw, festival en evenementenmarkt de mogelijkheid om duurzame off-grid energie op te wekken. Op hun website vind je meer informatie!

 

Tree Tracker🌳

TreeTracker gelooft dat bomen het kloppend hart van steden zijn, waardoor deze duurzamer, veerkrachtiger en mooier worden. Met hun deep learning-algoritmen willen ze stedenbouw, boomonderhoud en ecologische inzichten verbeteren.

Dirk van Riel

TreeTracker gebruikt mobile mapping data en Artificial Intelligence om bomen volledig automatisch te detecteren en bieden een gedetailleerd inzicht in de ecologische impact van bomen en diens waarde voor de omgeving. Meer weten? Check hun website!