Investeerders

 

Wij werken samen met honderden startups per jaar. Sommige zijn ontzettend goed, veel zijn (op zijn best) te vroeg voor een externe investeerder. Wij kunnen voor jou scouten welke startups goed zijn en passen bij jou of jouw fonds. Wij kunnen ook helpen met het beoordelen, classificeren en benchmarken van tech startups, zowel als externe analisten als door jullie screeningproces te faciliteren met onze softwaretools.

Startup database


Wij structureren het scoutingsproces voor investeerders en maken dit transparanter en sneller. Wij denken namelijk dat het in het belang is van zowel de ondernemer als de investeerders als zij elkaar makkelijker kunnen vinden, het liefst ruim voordat de startup de financiering nodig heeft. Daarom werken wij ook niet met success fees als percentage van de deal.Wij hebben de grootste ‘curated’ database in Nederland met goede, relevante tech startups die nu of binnenkort op zoek zijn naar funding. Onze analisten hebben alle relevante startups geselecteerd op basis van classificatie, analyses en/ of gesprekken met de ondernemers. Deze database stellen wij als SaaS model beschikbaar aan investeerders. Onze analisten zijn beschikbaar voor extra analyses en toelichting.

Heb je een specifieke vraag over een bepaalde sector of type startup? Of is eenmalig inzicht voldoende? Dan is wellicht een specifiek scouting-project beter geschikt. Wij zullen een rapportage verschaffen met relevante startups en hun kenmerken.

Startup assessments


Je hebt ongetwijfeld een bepaalde set criteria waarop je startups beoordeelt, impliciet of expliciet. Wij hebben een assessment ontwikkeld op basis van de 21 belangrijkste criteria van venture capital investeerders. Deze criteria gaan o.a. over het team, waardepropositie, groei en concurrentievoordeel.

Wij kunnen je de softwaretools bieden om zelf gestructureerd en objectief startups te beoordelen. Wij kunnen ook voor jou een (second opinion) assessment uitvoeren. In dat geval beoordelen wij de startup op potentie en haalbaarheid en geven wij een onderbouwing van de pijnpunten én groeisignalen. Dit helpt jou om bewuster te investeren.

Standaard bevatten onze assessments ook een korte marktanalyse om een inschatting te kunnen maken van de marktomstandigheden, uniekheid en concurrentiepositie van de startup. Onze assessments zijn ook beschikbaar als quick scan.

Als wij meerdere assessments doen (bijvoorbeeld voor seed-fondsen en acceleratorprogramma’s) dan zullen wij de startups ook benchmarken.

Onze klanten


Wij zijn ervan overtuigd dat onze klanten tevreden zijn met ons. Neem contact met ons op, dan kunnen wij je desgewenst in contact brengen met een vergelijkbare klant zodat je zijn/ haar ervaring met ons rechtstreeks kunt checken.

GEC Insights


Wij hebben een maandelijkse mailing, de GEC Insights, om de beste inzichten, analyses, tools en best practices te verzamelen en met jullie te delen. Hieronder kun je je aanmelden voor GEC Insights (alleen investeerders). Dit zijn recente GEC Insights: