De Delftse startup OASYS NOW heeft tijdens zijn laatste investeringsronde €250.000 aan kapitaal binnengehaald, met deelname van Golden Egg Check Capital, TenNine.VC,  Graduate Entrepreneur Fund en verschillende angel-investeerders. Het geld zal worden gebruikt om het team van het bedrijf uit te breiden en de ontwikkeling van zijn diensten te versnellen, waardoor het bedrijf een stap dichter bij zijn doel komt om gepersonaliseerde geneeskunde toegankelijk te maken voor mensen wereldwijd.

OASYS NOW heeft een software platform gecreëerd waarmee burgers en patiënten hun gezondheids- en DNA gegevens kunnen beheren, waarmee ze wereldwijd kunnen deelnemen aan klinische studies en wetenschappelijk onderzoek. Onderzoekers hebben toegang tot de gezondheidsgegevens van onderzoeksdeelnemers met hun toestemming in een veilige omgeving, waardoor patiënten effectievere en gepersonaliseerde behandelingen krijgen die hun gezondheidsresultaten en levenskwaliteit verbeteren. Uit een internationale studie onder leiding van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) blijkt bijvoorbeeld dat ernstige bijwerkingen van medicijnen met 30 procent afnemen als de dosering wordt afgestemd op het DNA van patiënten.

Ervaren team en partnerschap met medisch onderzoek

Het team achter OASYS NOW is zeer deskundig op het gebied van computerwetenschap, genetica, cyberbeveiliging en privacy, met eerdere ervaring op relevante gebieden zoals genomische analyse, onderzoek naar zeldzame genetische ziekten, en genomische data privacy en -beheer. Bovendien hebben zij nauwe contacten en samenwerkingsverbanden met academische medische centra en organisaties die onderzoek naar ziekten als kanker, ALS en de ziekte van Huntington ondersteunen. OASYS NOW heeft talrijke prestigieuze prijzen en onderscheidingen behaald en is in Berlijn als winnaar uit de bus gekomen tegen een aantal van de meest geavanceerde technologische startups in Europa.

Gepersonaliseerde Geneeskunde bevorderen: Veilige uitwisseling van gezondheidsgegevens

Nima Salami, CEO en medeoprichter van OASYS NOW, sprak in een verklaring zijn waardering uit voor de investeerders van het bedrijf: “Het is geweldig dat gerenommeerde angel en institutionele investeerders onze missie steunen om toegang tot Gepersonaliseerde Geneeskunde voor iedereen wereldwijd uit te breiden!”

“Wij zijn verheugd om deel uit te maken van de ontwikkeling van OASYS NOW, en geloven dat zij de potentie hebben om een grote impact te maken in de markt op internationale schaal”, aldus Hidde Goslings, van Graduate Entrepreneur Fund.

OASYS NOW heeft een platform ontwikkeld dat burgers en patiënten in staat stelt controle te krijgen over hun gezondheidsgegevens en actief deel te nemen aan klinische studies en onderzoek. Door deze stappen te zetten, wil de organisatie Gepersonaliseerde Geneeskunde verder helpen en verandering op het gebied van veilige uitwisseling van gezondheidsgegevens aanjagen.

Dit wordt geprezen door investeerders zoals Thomas Mensink van Golden Egg Check Capital, die zei: “De unieke aanpak van het OASYS NOW-team om de burgers direct te betrekken bij het proces van onderzoek naar Gepersonaliseerde Geneeskunde en hen de controle te geven met wie zij hun gegevens willen delen, is zeer inspirerend. Daarom steunen wij dit bedrijf en geven wij ons vertrouwen in het team!”

Over OASYS NOW

OASYS NOW, een Health en Legal-Tech startup, is opgericht in 2021 door Nima Salami, Sara Okhuijsen, Viktor Koppenol en Soroosh Torabi om mensen in hun kracht te zetten om controle over hun gezondheidsinformatie te krijgen.

Het team werkt aan een platform dat de gezondheidsinformatie van deelnemers veilig kan delen met onderzoekers, wat zal leiden tot een snellere uitrol van medisch onderzoek en behandelingen. Het team is er trots op samen te werken met vertrouwde organisaties zoals bedrijven die gezondheidstesten uitvoeren, stichtingen voor ziekte-onderzoek en academische medische centra om ervoor te zorgen dat het delen van gegevens veilig is en dat alle protocollen worden gevolgd.

Bij OASYS NOW geloven ze dat het bouwen aan vertrouwen en het bevorderen van communicatie tussen patiënten, onderzoekers en gezondheidszorg organisaties cruciaal is. Door samen te werken zal Gepersonaliseerde Geneeskunde zeker haar volledige potentieel bereiken en een positieve invloed hebben op het leven van mensen wereldwijd.

Over GEC Capital

GEC Capital is een co-investment fund dat investeert samen met VCs en angels. OASYS NOW is ons 8e portfolibedrijf sinds de start van het fonds in 2022. Andere portfoliobedrijven zijn o.a. Propel, Valyuu en Swipelux. Lees meer over ons fonds hier: https://goldeneggcheck.com/startups/capital/.