Het ophalen van venture capital is tijdrovend en ingewikkeld. Om ondernemers te helpen, schreven Sjoerd Mol en Thomas Mensink een handboek.

 

Vorige week publiceerden de auteurs een internationale editie van ‘Startup Funding: alles over venture capital en hoe je het binnenhaalt’.Het initiële plan was om de columns die Mol schreef voor MT/Sprout over VC en start-ups te bundelen in een boek. “Dat is een beetje uit de hand gelopen”, glimlacht hij. Als advocaat gespecialiseerd in fusies en overnames en venture capital, begeleidt hij start-ups en investeerders bij financieringsrondes. Daarnaast is Mol medeoprichter van Capital Waters, een initiatief om standaard juridische documentatie beschikbaar te stellen voor start-ups.

Handboek voor venture capital

In 2020 wordt Mol als gast uitgenodigd in Mensinks podcast At The Money. “De aflevering ging over deal terms en hoe je er als start-up voor zorgt dat je niet gepiepeld wordt door investeerders. Het is een van de langste en qua onderwerp misschien wel de minst sexy afleveringen die ik heb gemaakt. Maar, het is ook de meest beluisterde”, vertelt Mensink. Naast podcast host, werkt hij als start-up en investeringsanalist bij zijn eigen venture capital investeringsfonds Golden Egg Check.

“Ik heb Thomas erin gesleurd”, lacht Mol. “Uiteindelijk is het veel meer geworden dan een bundeling van mijn columns. Het is een handboek, we leggen van A tot Z uit hoe een financieringsproces eruit ziet, wat erbij komt kijken.”

Lees het hele artikel op Innovation Origins.

De internationale editie van Startup Funding is nu beschikbaar via Amazon (epub en andere salesplatformen volgen snel)!