Wij helpen de juiste investering te vinden.

Startup Screening

Wij geloven in een gestructureerde manier van startup screening. Hiervoor hebben wij een – op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde assessment ontwikkeld op basis van de 21 belangrijkste criteria van venture capital investeerders. Deze criteria gaan o.a. over het team, waardepropositie, groei en concurrentievoordeel.

Wij kunnen ook voor jou een (second opinion) assessment uitvoeren. In dat geval beoordelen wij de startup op potentie en haalbaarheid en geven wij een onderbouwing van de pijnpunten én groeisignalen.

Als wij meerdere assessments doen (bijvoorbeeld voor seed-fondsen en acceleratorprogramma’s) dan zullen wij de startups ook benchmarken.

Golden Egg Check investor readiness

Screening Software

Wij kunnen je de softwaretools bieden om zelf gestructureerd en objectief startups te beoordelen. Indien gewenst kunnen we nieuwe criteria toevoegen om beter te matchen met de voorkeuren van het fonds.

In een gesloten community kunnen analisten onafhankelijk van elkaar een assessment doen op het plan. Desgewenst kunnen Golden Egg Check analisten toegevoegd worden als second opinion. Dit helpt jou om bewuster te investeren, en data op te bouwen om uiteindelijk te kunnen leren over startup succes- en faalfactoren.

Due diligence

Wij kunnen ook voor jou een (second opinion) assessment uitvoeren. In dat geval beoordelen wij de startup op potentie en haalbaarheid en geven wij een onderbouwing van de pijnpunten én groeisignalen. Het is ook mogelijk om inzicht te krijgen in vergelijkbare startups in onze database.

Als wij meerdere assessments doen (bijvoorbeeld voor seed-fondsen en acceleratorprogramma’s) dan zullen wij de startups ook benchmarken.

Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen met screening?

Neem contact op