Investor search

Investor Search

Het vinden van investeerders kan een tijdrovend proces zijn. Natuurlijk zijn er verschillende lijstjes met een overzicht van alle investeerders, maar hoe vind je nou de investeerders die het beste passen bij jouw startup? En dan, hoe kom je met ze aan tafel?

Precies daarvoor hebben wij een Investor Search service opgezet. Wij geven jou inzicht in de meest relevante (venture capital) investeerders en helpen jou om met hen in gesprek te komen.

Dit scheelt je dagen werk en vergroot je kans op een goede deal met een relevante investeerder!

Nederlandse venture capital investeerders

Wij hebben gedurende de afgelopen jaren een uitgebreide database opgebouwd met de profielen van vrijwel alle (venture capital) investeerders die actief zijn in Nederland, waaronder TechNano Fund, SHIFT Invest, Peak Capital, Newion Investments, Cottonwood Technology Fund, Prime Ventures en henQ. Wij houden van deze investeerders bij wat hun voorkeuren, strategieën en investeringscriteria zijn. Zij geven ons informatie, wij helpen ze om daarmee de beste startups te vinden.

Deze database gebruiken we om heel precies te kijken welke investeerders relevant zijn voor jouw startup. Dat kunnen dus ook buitenlandse investeerders zijn die actief op zoek zijn in Nederland.

Op zoek naar angel investor? Wij hebben een eigen netwerk van angel investors en werken verder veel samen met partners, banken en partijen die ons daar kunnen aanvullen. Wij zorgen er voor dat je in die netwerken terecht komt.

<CTA>

Proces Investor Search

Als je nu of later op zoekt bent naar een investeerder kunnen wij je helpen om de meest relevante investeerders te vinden en met hen in contact te komen. Vul hier je informatie in zodat wij je kunnen helpen om snel onder de aandacht te komen van veel relevante investeerders.

Nadat wij jouw informatie hebben ontvangen, gaan wij zoeken in onze database. De investeerders die ons het meest relevant lijken, sturen wij in een shortlist naar je toe. Jij kunt vervolgens aangeven met welke investeerders je in contact gebracht wil worden. Deze investeerders zullen wij benaderen, en als zij ook open staan voor een kennismaking (dubbele opt-in dus), brengen wij jullie met elkaar in contact.

Bij de (vervolg)gesprekken met de investeerders zijn wij doorgaans niet betrokken. Ook zullen wij je pitchdeck, business plan of propositie niet uitgebreid reviewen. Als je hier wel behoefte aan hebt, raden wij een Investor Readiness sessie aan.

Wat krijg je en wat kost dat?

Quick scan

 • Een overzicht met een gepersonaliseerd overzicht van relevante investeerders (meestal top 5-10)
 • Een korte uitleg per investeerder waarom wij denken dat ze goed passen, en wat evt. nadelen zijn
 • Kort feedback op je pitchdeck (wat was onduidelijk, welke belangrijke vragen staan nog open?

We rekenen €195 (excl. BTW) voor een Investor Search quick scan

Full package

 • Een overzicht met een gepersonaliseerd overzicht van relevante investeerders (meestal top 5-10)
 • Een korte uitleg per investeerder waarom wij denken dat ze goed passen, en wat evt. nadelen zijn
 • (Video)call van ca. 45 min om feedback op het pitchdeck/ propositie te bespreken (wat was onduidelijk, welke belangrijke vragen staan nog open, hoe kan de investor readiness verbeterd worden?) en advies te geven over de fundraising strategie
 • Introducties bij de investeerders die jij kiest, mits wij daar van toegevoegde waarde kunnen zijn (dat is bijv. minder het geval bij regionale ontwikkelingsmaatschappijen en een aantal buitenlandse investeerders)

We rekenen €950 (excl. BTW) voor een Investor Search full scan

<CTA>

Liever zelf op zoek naar investeerders?

 • Kijk op de website http://nlfunding.co/ voor een overzicht van veel investeerders (ook angels)
 • Bepaal je investeringsstrategie via ons Startup Funding Canvas
 • Doorzoek zelf onze investor database door een account aan te vragen (€125, mail naar thomas<at>goldeneggcheck.com)

Resultaten & reacties

 • “Het lijkt er sterk op dat het goed komt met <VC>.” – Founder van AI startup
 • “Dank weer voor je mail en introductie! We hebben de presentatie met veel interesse doorgenomen en zien zeker een mogelijke match met <onze investeerdersachterban>.” – Investeerder in het angel domein
 • “Thank you Thomas! You rock!” – Founder software startup
 • “Gesprek met <VC> was goed gesprek, vinden het logischer dat eerst een informal instapt, daarna zijn ze voor een volgende ronde geïnteresseerd. Dank tot zover!”- Founder hightech startup
 • “Ik heb het bestudeerd. Ik kom erg graag met de ondernemer in contact. Mag ik rechtstreeks contact met hem opnemen?” – Investeerder in het angel domein
 • “Just wanted to say thank you again. I will keep you in the loop after next week’s meetings!” – Founder software startup
 • “Hi Thomas, nogmaals veel dank dat je het lijntje voor ons hebt gelegd naar het Meet the VCs event van YES!Delft. Was erg geslaagd.” – Impact investor
 • “Bedankt voor het opzetten van de gesprekken voor Meet the VCs in Delft gisteren. Goede matches!” – Hightech VC

<CTA>

Vragen?

Neem contact op met Thomas Mensink via thomas<at>goldeneggcheck.com.