Investeerder zoeken

Investeerder zoeken

Kom in contact met relevante venture capital investeerders

Het vinden van investeerders kan een tijdrovend proces zijn. Natuurlijk zijn er verschillende lijstjes met een overzicht van (bijna) alle investeerders, maar hoe vind je nou de investeerders die het beste passen bij jouw startup? En dan, hoe kom je met ze aan tafel?

Precies daarvoor hebben wij een Investor Search service opgezet. Wij geven jou inzicht in de meest relevante (venture capital) investeerders en helpen jou om met hen in gesprek te komen.

Dit scheelt je dagen werk en vergroot je kans op een goede deal met een relevante investeerder!

Start gratis scan >

Nederlandse venture capital investeerders

Wij hebben de afgelopen jaren een uitgebreide database opgebouwd met de profielen van vrijwel alle 140+ (venture capital) investeerders die actief zijn in Nederland, waaronder Arches Capital, Security-of-Things fund, SHIFT Invest, Peak Capital, Newion Investments, Cottonwood Technology Fund, Prime Ventures en henQ. Wij houden van deze investeerders bij wat hun voorkeuren, strategieën en investeringscriteria zijn. Zij geven ons informatie, wij helpen ze om daarmee de beste startups te vinden.

Onze database gebruiken we om heel precies te kijken welke investeerders relevant zijn voor jouw startup. Dat kunnen dus ook buitenlandse investeerders zijn die actief op zoek zijn in Nederland.

Op zoek naar angel investors? Wij hebben een eigen netwerk van angel investors en werken verder veel samen met partners, banken en partijen die ons daar kunnen aanvullen. Wij zorgen er voor dat je in die netwerken terecht komt.

Proces Investor Search

Als je nu of later op zoekt bent naar een investeerder kunnen wij je helpen om de meest relevante investeerders te vinden en met hen in contact te komen. Vul je informatie in zodat wij je kunnen helpen om snel onder de aandacht te komen van veel relevante investeerders.

Nadat wij jouw informatie hebben ontvangen, gaan wij zoeken in onze database. De investeerders die ons het meest relevant lijken, sturen wij in een shortlist naar je toe. Jij kunt vervolgens aangeven met welke investeerders je in contact gebracht wil worden. Deze investeerders kunnen wij voor je benaderen, en als zij ook open staan voor een kennismaking (dubbele opt-in dus), brengen wij jullie met elkaar in contact.

Bij de (vervolg)gesprekken met de investeerders zijn wij doorgaans niet betrokken. Ook zullen wij je pitchdeck, business plan of propositie niet uitgebreid reviewen. Als je hier wel behoefte aan hebt, raden wij our Investor Readiness sessie aan.

Wat krijg je en wat kost dat?

Er zijn drie smaakjes van onze investor search:

 1. Gratis scan – Als je wilt weten welke investeerder wij het meest relevant vinden voor jouw startup, klik op “Start gratis scan” hieronder. We sturen je dan één naam toe waar je zelf contact mee kunt opnemen.
 2. Quick scan (€250,-) – Als je een indicatie wilt van alle relevante investeerders, klik op “Start quick scan” hieronder. Wij maken een lijst maar zullen geen introducties verzorgen. Je kunt de full package altijd later nog afnemen.
 3. Full package  – Als je serieus bezig bent om met investeerders in contact te komen, neem dan contact met Thomas Mensink op. Hij kan je adviseren over je fundraising strategie en investor readiness. Hij kan je ook introduceren bij relevante investeerders.
 Gratis scan
 • Een naam van een investeerder die wij het beste bij jouw startup vinden passen
 • Of: advies over alternatieve opties als we denken dat je nog niet investor ready bent

Start gratis scan >

Quick scan (€250)
 • Een gepersonaliseerd overzicht van relevante investeerders (meestal top 5-10)
 • Een korte uitleg per investeerder waarom wij denken dat ze goed passen, en wat evt. nadelen zijn
 • Kort feedback op je pitchdeck (wat was onduidelijk, welke belangrijke vragen staan nog open?)

We rekenen €250 (excl. BTW) voor een Investor Search quick scan

Start quick scan >

Liever zelf op zoek naar investeerders?

Resultaten & reacties

 • “Het lijkt er sterk op dat het goed komt met <VC>.” – Founder van AI startup
 • “Dank weer voor je mail en introductie! We hebben de presentatie met veel interesse doorgenomen en zien zeker een mogelijke match met <onze investeerdersachterban>.” – Investeerder in het angel domein
 • “Thank you Thomas! You rock!” – Founder software startup
 • “Gesprek met <VC> was goed gesprek, vinden het logischer dat eerst een informal instapt, daarna zijn ze voor een volgende ronde geïnteresseerd. Dank tot zover!”- Founder hightech startup
 • “Ik heb het bestudeerd. Ik kom erg graag met de ondernemer in contact. Mag ik rechtstreeks contact met hem opnemen?” – Investeerder in het angel domein
 • “Just wanted to say thank you again. I will keep you in the loop after next week’s meetings!” – Founder software startup
 • “Bedankt voor het opzetten van de gesprekken voor ‘Meet the VCs’ in Delft gisteren. Goede matches!” – Hightech VC
 • “Hi Thomas, nogmaals veel dank dat je het lijntje hebt gelegd naar het Meet the VCs event bij YES!Delft. Was erg geslaagd.” – Impact investor
 • Hi Thomas, Heel gaaf! Ik ga contact met <angel> opnemen. Ontzettend bedankt voor je hulp. – Founder software startup

Klinkt goed? Let’s go!

Start gratis scan >           Start quick scan >

Serieus op zoek naar een investeerder?

Ben je serieus op zoek naar een investeerder? Neem dan contact op met Thomas Mensink via thomas[at]goldeneggcheck.com of +31 (0)30 281 9628.