Corporate startup-challenges

Startup challenge platform

Wij zijn dé startup-analisten van Nederland. De afgelopen jaren hebben wij duizenden businessplannen geanalyseerd aan de hand van onze eigen software en voorzien van feedback. Daarnaast coachen we, geven wij workshops over investor readiness en helpen wij startups bij het vinden van financiering.

Gedurende deze werkzaamheden werden wij ook regelmatig gevraagd voor de jurering van startup challenges. Hier kwamen wij erachter dat dit vaak een complex en ongestructureerd proces was. Veel organisatoren van startup challenges ervaren namelijk het volgende:


1. Misvattingen over aantallen en kwaliteit

Een competitie uitzetten wordt vaak gedaan met verwachtingen over de aantallen en kwaliteit van de deelnemers. In de praktijk blijkt echter dat de verwachtingen nooit 100% kloppen. Een overschot aan deelnemers leidt direct tot druk op de organisatie, de jury en uiteindelijk ook de deelnemers.


2. Gebrek aan structuur

Ondanks dat organisatoren vaak instructies maken voor de deelnemers, leveren zij businessplannen in alle vormen en maten in. Dit resulteert in een inefficiënt en vooral tijdrovend beoordelingsproces voor de organisatie en jury.


3. Ze zijn niet allemaal winnaars

Waar een competitie wordt gehouden zijn er altijd meer verliezers dan winnaars. Wanneer de criteria en beoordeling voor een deelnemende startup niet inzichtelijk zijn, leidt dit vaak onvrede bij de meerderheid van de deelnemers. Dit kan resulteren in een negatieve associatie met de organiserende partij en draagt niet bij aan het onderhouden van een betrokken community. Het verzamelen van feedback van juryleden, maar ook dit vervolgens communiceren naar de deelnemers, kost vaak (te) veel tijd. Hierdoor heeft de startup waardevolle tijd verloren door zich aan te melden voor de challenge, zonder hier feedback voor te krijgen.


4. Moeite met naleving GDPR-regelgeving

De businessplannen van de deelnemers (met vaak vertrouwelijke informatie) worden over en weer gemaild naar beoordelaars en jury leden. Dit is een riskante werkwijze waar het lekken van gevoelige bedrijfsinformatie haast onoverkomelijk is. Maar met elk jurylid een verwerkersovereenkomst tekenen en alle bestanden versleuteld doorsturen kost ook te veel tijd en wordt daardoor vaak over het hoofd gezien, met alle gevolgen van dien.

Startup challenge selection software

Golden Egg Challenge Platform

Of het nou een startup challenge, startup award, hackathon, innovatie challenge of ander soortgelijk evenement is, er komt vaak meer bij kijken dan dat de organisatie denkt. Hierom hebben wij het Golden Egg Challenge Platform gemaakt.

Dit is een afgesloten omgeving waarin deelnemende startups hun businessplannen kunnen vormgeven aan de hand van de door ons (of organisatie) opgestelde criteria. De startups, beoordelaars en jury werken allen in één platform, waardoor het werk van iedereen wordt vergemakkelijkt. Wij kunnen alleen het platform faciliteren, maar hebben ook de expertise en het netwerk om de scouting van startups, beoordeling en jurering op ons te nemen.

Een mooi voorbeeld van een succesvolle samenwerking met gebruik van ons Startup Challenge Platform is de Postcode Lotteries Green Challenge 2019, waarin ruim 1000 startups hun plannen opstelden en werden beoordeeld. Bekijk hier de case!

Heeft u vragen of gaat u binnenkort een startup challenge, competitie, award of wedstrijd organiseren en bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

Vul het formulier in voor de brochure om meer informatie te krijgen over de mogelijkheden van het platform!
Of neem vrijblijvend contact op via (+31) 53 4500012 of hello@goldeneggcheck.com.