Corporates

 

Startups en nieuwe technologieën zijn het speelveld aan het veranderen en als traditionele onderneming/ corporate wordt er vaak gezegd dat je ten dode bent opgeschreven als je daar niet in meegaat. Dat klopt ook. Wen er maar aan en doe er je voordeel mee. Doe iets met startups als je wilt winnen of in ieder geval niet wilt verliezen. Maar ga niet blind achter de hypes aanlopen.

Wij kunnen corporates en overheden helpen om hun investeringsbeslissing (tijd, geld, middelen) in innovatieve projecten en (interne) startups meer gestructureerd, rationeel en marktgedreven te maken.

Relevante startups vinden


‘Death by a thousand cuts’ noemen ze het; startups die corporates massaal aanvallen of - nog hipper  - ‘disrupten’. Maar wie gaan nou echt het verschil maken?

Wij helpen corporates om snel inzicht te krijgen in relevante startups binnen een bepaalde markt- of technologiegebied, als bedreiging of kans.

Heb je een specifieke vraag over een bepaalde sector of type startup? Of zoek je relevante startups of technologie voor je probleem of challenge? Wij kunnen helpen om de juiste startups of technologie te vinden en selecteren. Wij kunnen ook startups of business cases beoordelen op potentie en haalbaarheid en een onderbouwing geven van de pijnpunten én groeisignalen.

Dit helpt jou om bewuster en effectiever te investeren, zowel in tijd, geld als middelen.

Lees meer >

Startup challenges & competities


Een startup challenge of -competitie kan een goede manier zijn om snel met veel startups in contact te komen, en hieruit alleen de besten te selecteren om verder mee samen te werken.

Maar als je wilt samenwerken met startups, moet je ze eerst weten te vinden. Je kunt natuurlijk wachten tot startups zich zelf bij je aanmelden, maar je kunt ook actief op zoek gaan naar die startups.

Wij bieden wij scouting services aan om je te helpen goede, relevante startups te vinden. En als het gewenst is, kunnen wij ook een inhoudelijke bijdrage leveren aan het kwalificeren en selecteren van de deelnemers. Dit is per slot van rekening de core business van Golden Egg Check. Dit maakt het voor jouw selectiecommissies makkelijker om een gedegen (eind)oordeel te vellen.

Lees meer >

Startup selectie software


Liever zelf aan de slag? Dat kan met onze in-house ontwikkelde software. Wij bieden softwaretools om startups en interne business cases te ontwikkelen, monitoren en beoordelen. Je kunt gebruik maken van onze set criteria, content en best practices maar het is ook mogelijk om de tools naar eigen wens in te richten, bijvoorbeeld door criteria toe te voegen die betrekking hebben op een strategische fit met jouw bedrijf of door een koppeling te maken met een eigen intakeformulier.

Lees hier meer over onze software en vraag hier een gratis demo-account aan.

Onze klanten


Wij zijn ervan overtuigd dat onze klanten tevreden zijn met ons. Neem contact met ons op, dan kunnen wij je desgewenst in contact brengen met een vergelijkbare klant zodat je zijn/ haar ervaring met ons rechtstreeks kunt checken.

Hieronder staan wat voorbeelden van recente projecten om corporates en overheden te helpen om startups te vinden en te beoordelen, alsmede wat marktinzichten. Meer referenties zijn op aanvraag beschikbaar.

funding analysis 2019
Investments in Dutch startups almost doubled in 2019. How come?
Dutch tech startups and scale-ups raised more than €1.4 billion in venture capital investments last year. That’s again a new
Lees meer.
podcast KPN Ventures
PODCAST Herman Kienhuis (KPN Ventures): ‘Wij willen ook gewoon een goede exit’
KPN Ventures is een van de meest actieve corporate venture capital fondsen in Nederland. Ze investeren zowel rechtstreeks als via
Lees meer.
Gilles Meijer bij BNR: “Samenwerken met startups moet geen doel op zich zijn”
Iets minder dan de helft van de Nederlandse beursgenoteerde bedrijven heeft vorig jaar samen gewerkt met startups. Dat is de
Lees meer.